Macinici moldovenesti- de post

Postat de VERONICA2607 in Dulciuri
11 Mar 2012 | 4753 vizualizari
Macinici moldovenesti- de post

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 KG faina
  • 7g drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 300 ml apa calduta
  • sirop:
  • 1 l apa
  • 300 gr zahar
  • pentru ornat:
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara             

Mod de preparare

ALUATUL

Se face o maia din drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri apa si putina faina si se lasa la crescut 15 minute.Separat se cerne faina, se amesteca cu  sarea, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilat, cele 6 linguri de zahar ramase si cu maiaoa.Se amesteca bine si se pune din apa calduta putin cate putin pana ce aluatul este elastic, se adauga si uleiul si se framanta cam 15-20 minute.Se lasa aluatul 1 h la crescut la loc calduros.Dupa ce a crescut mai framantam sa scoatem aerul din el si ne apucam de treaba.Facem din aluat suluri subtiri de 1,5 cm si lungi de 10 cm si le lipim cap de cap pt a forma un covrig, apoi rasucim pentru a forma cifra "8".In tava unsa cu ulei se pun mucenicii la copt.Cand sunt copti, asa fierbinti ii trecem prin siropul deja racit.

SIROPUL

Se pun la fiert apa si zaharul si se lasa pana ce scade la jumatate si vom obtine 500 ml sirop.Il lasam la racit.

PENTRU ORNAT

Nuca se amesteca cu scortisoara si zaharul si se presara din belsug peste mucenicii copti si insiropati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macinici moldovenesti- de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rapid

Postat de Constelatialeu

Desert rapid

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Apoi, le amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in siropul de la visine, doar le scufundam...

Citeste continuarea

Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Postat de vio_dreams

Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 09:08
arata bine
la 11.03.2012, 09:36
multumesc sufletista!
la 11.03.2012, 11:01
Foarte buni! Anul asta n-am facut d-astia
la 11.03.2012, 11:02
ce frumosi sunt si ce gust delicios au!
la 11.03.2012, 11:37
ina, elena...va multumesc

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking