Ingrediente
- Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
- Ulei de măsline cca. 30 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Vin alb demisec cca. 100 ml,
- Rozmarin 2 fire,
- Lămâie 1 bucată,
- Sparanghel verde cca. 500 g.
Mod de preparare
În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.
Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.
Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.
Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.
După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.
Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.
Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic, ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )
Spr și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|