Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69 in Peste
24 Ian 2016 | 48097 vizualizari
Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!  

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 2 frunze de dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita de zahar
  • sare pentru sarat pestele

Mod de preparare

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider 24 de ore.

Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.

Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.

Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.

Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.

Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de MotanLaOale

Macrou marinat la rece

Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit. Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2016, 14:03
bun
la 24.01.2016, 14:15
la 24.01.2016, 14:30
bun bun
la 24.01.2016, 14:39
Ce bine arata!
la 24.01.2016, 14:40
Tare bun, imi place !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking