Madlene cu ciocolata si portocale

Postat de Criss in Prajituri
25 Feb 2017 | 4992 vizualizari
Madlene cu ciocolata si portocale

Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar vrei sa-i surprinzi pe ai tai cu ceva bun, faci madlene. Cu aceste prajiturele dragalase nu dai gres niciodata. Iar daca mai au un gust intens de ciocolata si o aroma subtila de portocala, succesul e garantat. Singura problema e ca am facut prea putine, dar voi puteti linistit sa dublati cantitatie ingredientelor si sa faceti mai multe prajiturele. Eu am sa incerc sa salvez din ele macar 2-3 bucati pentru cafeaua de dimineata, dar nu e sigur ca reusesc. :)

Ingrediente

  • (Ingrediente pt: 16 bucati) 
  • 2 oua 
  • 80 g zahar pudra 
  • 70 g unt 
  • 90 g ciocolata neagra 
  • 90 g faina
  • 1 lingura cacao 
  • 1/2 lingurita praf de copt 
  • coaja rasa de la o portocala 
  • sucul de la jumatate de portocala

Mod de preparare

Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de la portocala. Se omogenizeaza si rezulta o compozitie cremoasa. Cu o lingura, se repartizeaza compozitia in forme de madlene si se coc prajiturelele aproximativ 15-18 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Trebuie sa fie putin moi la atingere, pentru ca astfel vor avea textura unui moelleux mai copt. (Probabil intr-un cuptor electric, cu ventilatie se coc mai putin, cam 10-12 minute.) Sunt delicioase! Si foarte usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Madelene

Postat de rocsi_1612

Madelene

intr-o tigaita se pune untul la topit  dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca. albusurile  se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom. apoi se adauga galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2017, 14:38
foarte reusite, bravo
la 25.02.2017, 14:39
Ce frumoase sunt!
la 25.02.2017, 14:44
Bune!
la 25.02.2017, 14:46
la 25.02.2017, 15:32
super

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking