Madelene

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
30 Sep 2010 | 7550 vizualizari
Madelene

Saptamana trecuta voiam sa fac ceva pentru week-end si nu stiam ce..am rasfoit o carte de bucate si am gasit aceasta reteta...atat pot sa zic ca sunt delicioase,in timp ce le coceam era o aroma in toata casa nemaipomenita....

Ingrediente

  • 4oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr stafide
  • 1 praf de copt
  • o mana miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • o lingura gem din coji de portocale (asta facultativ,daca nu puneti doar coaja de portocala rasa)
  • topping de ciocolata

Mod de preparare

intr-o tigaita se pune untul la topit  dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.

albusurile  se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.

apoi se adauga galbenusurile treptat.

dupa care turnam untul topit.

dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam coaja rasa  de la o portocala ,

praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,stafidele iar la urma faina .

se omogenizeaza bine toate ingredientele.

nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.

aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.

luam o tava de briose ,o ungem cu margarina si punem si hartiute(daca avem,daca nu lasam asa doar unsa).

se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma.

deasupra presaram nuci tocate.

dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.

cand sunt gata le scoatem.le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Madelene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inimioare cu gem de caise

Postat de oanapl

Inimioare cu gem de caise

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul...

Citeste continuarea

Tarta cu mere si gem de prune

Postat de timea

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2010, 14:32
Foarte frumoase le-ai facut!
De unde ai luat stelutele?
la 30.09.2010, 14:40
Foarte frumoase. Am trecut-o la favorite.
la 30.09.2010, 15:39
miamiamiammmmmm...furcutele si fuggg
la 30.09.2010, 16:28
aaahhhhhhhhhhh, ai pus stelute pe ele frumoase.... eu nu stiu ce-am facut cu ele
la 30.09.2010, 16:50
minunate

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking