Ingrediente
- 5 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 linguri apa de trandafiri
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- sare
Mod de preparare
Ouale cu un praf de sare si zaharul le mixam bine pina se albesc si se topeste tot zaharul, cam 5 minute.
Adaugam apoi apa de trandafiri, putin lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi untul topit si racit adaugat cate putin impreuna cu restul de lapte. Omogenizam bine si adaugam si coaja de lamaie.
Ungem formele cu unt si le presaram cu faina. Excesul de faina il scuturam.Mie nu mi-au ajuns formele si le-am copt pe celelalte in forme de briosa.
Turnam compozitia omogena in forme cu ajutorul unei linguri si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20 minute. Madlenele isi vor dubla volumul....
Prajitura va fi crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Pofta mare !
PS. Lulu multumesc mult ca mi-ai reamintit reteta...
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|