Ingrediente
- 2 oua mari
- 2/3c zahar
- 1c faina
- 1 lgt praf de copt
- 120gr unt
- 1 vf cutit de sare
- 1 lgt esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
- 2 lg suc de lamaie
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 190C si tapetam formele cu unt si faina.
Untul se fierbe pana cand incepe sa se "rumeneasca", cca 10-15min, pe foc mic, apoi se lasa la racit.
Batem ouale bine cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, apoi inglobam zaharul in fir subtire si continuu. Apoi punem esenta, untul (la fel, in fir subtire) si sucul de lamaie. Coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt le incorporam amestecand cu lingura.
Turnam din compozitie in forme, dar le umplem doar pe jumatate.
Tinem forma in cuptor pana cand se rumenesc si marginile se bronzeaza bine :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|