Ingrediente
- (Ingrediente pt: 16 bucati)
- 2 oua
- 80 g zahar pudra
- 70 g unt
- 90 g ciocolata neagra
- 90 g faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- sucul de la jumatate de portocala
Mod de preparare
Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de la portocala. Se omogenizeaza si rezulta o compozitie cremoasa. Cu o lingura, se repartizeaza compozitia in forme de madlene si se coc prajiturelele aproximativ 15-18 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Trebuie sa fie putin moi la atingere, pentru ca astfel vor avea textura unui moelleux mai copt. (Probabil intr-un cuptor electric, cu ventilatie se coc mai putin, cam 10-12 minute.) Sunt delicioase! Si foarte usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|