Ingrediente
- 3,5 kg prune bistrite
- 1 baton de scortisoara
- miez de nuca
Mod de preparare
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.
Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se afume, ca-i pacat de munca si de bunatate de prune.
Lasa la fiert pana scade cam la jumatate din cantitatea initiala, iar culoarea devine visiniu inchis. La final, magiunul arata ca o pasta groasa, vartoasa, care nu se prelinge din lingura.
Fata de reteta traditionala a bunicii de magiun de prune, mie imi place sa adaug la fiert un baton de scortisoara, iar cand magiunul e aproape gata, pun si o mana de miez de nuca.
Pune magiunul fierbinte in borcanele sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu un prosop gros sau o patura, sa se raceasca treptat, apoi depoziteaza borcanele in camara.
Magiunul il poti folosi apoi la gogosi, cornulete umplute, placinte sau tarte si clatite.
Desi la prima degustare imi ung repede o felie de paine proaspata cu unt si gem, de data asta am pregatit un desert care a mers de minune cu magiunul meu de prune: kaiserschmarrn cu magiun de prune.
Dumnezeiesc, atat mai spun! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|