Maia de secara -Starter

Postat de Ksenya in Piine
18 Iun 2015 | 6794 vizualizari
Maia de secara -Starter

Desi are un aspect ciudat ,tin s-o postez pentru ca n-am gasit pe net cum se prepara o maia de secara.Mi-am dorit sa fac o paine ideala, naturala si dupa multe cautari am descoperit-o.Astazi coc prima paine si am sa postez neaparat reteta ,sper sa am timp.

Ingrediente

  • 500 g faina de secara
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.

Prima zi:

Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata  cu furculita din loc in loc ,apoi cu un prosop si lasam 24 ore la un loc calduros.

a  2-a zi adaugam  100 g faina si 100 ml apa calduta amestecam ,acoperim si lasam iarasi 24 de ore.Repetam operatiunea pana in a 5-a zi cand dospeala -start este gata pentru aluatul de paine.

Pentru o paine avem nevoie de 4 linguri de maia start. Voi reveni cu o reteta .

 

Maia-start se poate pastra la frigider 2 saptamani,sau se  usuca intinsa un strat subtire pe hartie de copt  ,apoi pastrata in borcan inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maia de secara -Starter" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle umplute

Postat de Nadyne

Chifle umplute

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.      Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...

Citeste continuarea

Paine cu amestec de faina si malai

Postat de merisor67

Paine cu amestec de faina si malai

Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 10:31
la 18.06.2015, 10:33
O reteta foarte buna si binevenita! Si mie imi place painea cu maia naturala (e foarte buna pentru copii), abia astept reteta ta!
la 18.06.2015, 10:45
Ela ,am pus-o de-aseara la dospit,astept sa-i treaca timpul mentionat si imediat ma apuc de ea.
la 18.06.2015, 11:36
la 18.06.2015, 12:28
Paina preparata cu maia naturala este foarte sanatoasa si gustoasa . Buncii nostrii asa procedau

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking