Ingrediente
Pentru umplutură:
- 2 cepe albe tocate mare
- 1 chilli proaspăt fără semințe
- 1 morcov mediu tăiat mare
- 1 lingură de ulei
- 3 linguri pastă de roșii
- 1 cutie roșii decojite în bulion, scurse și sfărâmate cu mâna
- 1 legătură coriandru/ pătrunjel
Pentru aluat:
- 1 linguriță de sare
- 400 grame mălai fin
- 200 ml apă
Mod de preparare
Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie.
Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și chilli. Se gătește 20 de minute, amestecând frecvent. Apoi, se adaugă pasta de roșii, se lasă 3 minute și se adaugă roșille. Se asezonează și se gătește 45 de minute, până când compoziția s-a îngroșat și este ușor uscată. Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul/ pătrunjelul.
Sarea se amestecă cu mălaiul și 200 ml apă. Se frământă până are consistenţa unui aluat. Eu, în această etapă, am adaugat puţină făină şi ulei de măsline pentru a obţine consistenţa dorită.
Se împarte aluatul în 8 bile şi se aşează pe o hârtie de pergament unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la odihnit 30 de minute.
Pe o suprafaţă netedă (marmura se potriveşte cel mai bine), unsă cu ulei, se întinde cu mâinile aluatul fiecărei bile în foaie cât mai subţire sub formă de dreptunghi.
Se aşează umplutura în centru, apoi se aduc spre centru lungimile dreptunghiului şi apoi lăţimile, acoperind astfel umplutura.
Se gătesc într-o tigaie la foc mediu până se formează pete maronii pe suprafața clătitei. Se întorc o singură dată în timpul procesului.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Majhouba (Clătite algeriene)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|