Maki din miez de paine

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
9 Ian 2015 | 4352 vizualizari
Maki din miez de paine

Va prezint un maki mai putin obisnuit care nu are nimic in comun cu sushi dar care a pastrat conceptul de sushi, cu alta ocazie o sa va prezint si sushi desert pentru ca se poate si asta ....totul e posibil. Deschid seria de retete a acestui An 2015 cu un aperitiv usor de facut dar de efect sofisticat pe care l-am facut cu ocazia unei mese festive la care am gatit si conceput eu meniul. Pentru ca nu face parte din retetele Castelului pot sa va dau reteta :) ca sa vedeti ce simplu si magic se face. In Bucatarie totul e posibil : orice combinatie inedita, orice ingredient simplu care devine sofisticat , orice reteta simpla transformata in vedeta si asta e magia acestui domeniu de care sunt iremediabil ingragostita.

Ingrediente

  • felii de paine moale fara coaja
  • crema de branza ( gen delaco sau Philadelhia)
  • somon afumat
  • batoane de castravete
  • felii de sunca
  • susan negru
  • mac
  • susam

Mod de preparare

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si ruloul sa nu fie foarte mare se aplatizeaza putin painea cu un rulou de patiserie) apoi se intinde un strat generos si omogen de crema de branza. In partea de jos a feliei se aseaza un strat de sunca sau somon afumat si un baton de castravete. Se ruleaza painea ca si sushi cu ajutorul filmului alimentar transparent si se pastreaza la rece timp de cateva ore.

Dupa cateva ore ( chiar si o noapte se deruleaza painea, se intinde pe toata suprafata ruloului un strat fin de unt moale si apoi se tavaleste prin susan sau mac. Se taie maki inguste de 1 cm , cu ajutorul unui cutit zimtat sau un cutin bine ascutit. Aceste maki care ne duc cu gandul la sushi sunt extrem de gustoase si aspectuase, vor atrage privirile si intrebarea : cum au fost facute ? Sunt un aperitiv elegant si apreciat si secretul nostru este ca sunt si simplu de facut !

Va doresc pofta buna si spor la facut multe retete gustoase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Maki din miez de paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Vinete umplute - Reteta video

Postat de scortisoara

Vinete umplute - Reteta video

Taiem vinetele pe lungime, in jumatati. Cu ajutorul unui cutit si lingura scobim miezul si-l punem deoparte. Il taiem pe acesta cubulete (miezul de vinete). Intr-o tigaie, incingem uleiul si...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu pui si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu pui si cascaval

Spalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.01.2015, 12:27
interesant
la 09.01.2015, 12:28
o idee super , arata tare bine
la 09.01.2015, 12:32
Ce bine arata si atat de usor de facut!
la 09.01.2015, 12:33
arata tare bine!!
la 09.01.2015, 12:36
Maki asta m-a dus cu gandul la ""Tacke,Ianchesi Cadar'',nu ma intreba dece dar acolo m-a dus gandul....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking