Malai dulce cu ricotta

Postat de momo121 in Dulciuri
21 Mar 2015 | 7555 vizualizari
Malai dulce cu  ricotta

Un desert minunat ce iti aduce aminte de copilarie!

Ingrediente

  • 1 cana faina de malai (trebuie sa fie fin)
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 350g iaurt acru
  • 250g ricotta

Mod de preparare

Faina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste care punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam totul. Intr-o tava de dimensiune mica punem hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Dupa ce scoatem prajitura, se presara zahar pudra sau puteti unge toata suprafata cu iaurt si 2 linguri de zahar si se serveste calda alaturi de un pahar de lapte acru ( de ex. sana) sau smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul,...

Citeste continuarea

Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale

Desert priconuci a la Cleme

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2015, 20:33
o sa mearga direct la favorite . imi place mult
la 21.03.2015, 20:35
la 21.03.2015, 20:37
Multumesc!
la 21.03.2015, 20:56
Super buna!
la 21.03.2015, 20:58

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking