Ingrediente
- 1 cana faina de malai (trebuie sa fie fin)
- 1/2 cana faina de grau
- 1/2 cana de zahar
- un praf de sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 3/4 cana ulei
- esenta de vanilie
- 2 oua
- 350g iaurt acru
- 250g ricotta
Mod de preparare
Faina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste care punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam totul. Intr-o tava de dimensiune mica punem hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa ce scoatem prajitura, se presara zahar pudra sau puteti unge toata suprafata cu iaurt si 2 linguri de zahar si se serveste calda alaturi de un pahar de lapte acru ( de ex. sana) sau smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|