Malai dulce in sirop de portocale

Postat de RuxyRux in Prajituri
20 Noi 2013 | 12406 vizualizari
Malai dulce in sirop de portocale

Inspiratia mi-a venit rasfoind intamplator blogul gustos al lui Adi Hadean( multumesc tare mult), unde am gasit reteta de malai dulce, desert rustic din lendovciois, pe care l-am probat si in varianta originala, numai ca pentru gustul meu prajitura iese un pic cam uscata si mai putin dulce...si-am zis...sigur nu-i va strica un sirop aromat de portocale...si tare bine am facut deoarece a iesit grozav de delicioasa :)

Ingrediente

Blat prajitura: eu am cantarit ingredientele si am masurat totul cu o singura cana, aproape plina cea clasica de lapte

  • 2 cani de malai fin( nu grisat)-280 gr
  • 1 cana de gris-150 gr
  • 1 cana de faina-130 gr
  • 1 cana de zahar-180 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 100 ml ulei
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de iaurt( lapte prins)
  • 3 oua

Siropul:

  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la 4 portocale
  • 1/2 cana de zahar
  • vanilie

forma: 24/35

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele uscate si se pun toate intr-un vas.

Galbensurile se amesteca cu zaharul, apoi cu uleiul, iaurtul, jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, laptele si restul de ingrediente uscate.

Albusurile se bat spuma si se pun prin invaluire in compozitie.

Se tapeteaza o tava ( eu am pus in forma culinara cu inel), cu hartie de copt, se toarna compozitia cu grija si se coace pentru aproximativ 22-25 de minute la 160 de grade( faceti testul cu scobitoarea).

Intre timp se prepara un sirop din zeama si coaja de portocale, plus zaharul si vanilia, se infierbanta pe foc pana ce s-a topit zaharul si se da deoparte. Nu este nevoie sa-l dam in clocot.

Se lasa la racit prajitura si se portioneaza. Siropul se toarna fierbinte deasupra si se lasa pana ce prajitura l-a absorbit pe tot.

Se serveste dupa dorinta si inspiratie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce in sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu măr

Postat de diaconta

Prăjitură cu măr

Pentru foaia de blat am amestecat toate ingredientele,am facut  o bila de aluat si am pus-o la frigider pentru o ora. Am curatat merele,le-am razuit,le-am stors de zeama,le-am amestecat cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2013, 18:57
ce reteta interesanta!
la 20.11.2013, 19:02
Interesant !
la 20.11.2013, 19:02
buna trebuie sa fie!
la 20.11.2013, 19:04
Am facut si eu .E foarte bun!
la 20.11.2013, 19:14
interesanta reteta

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking