Ingrediente
Blat prajitura: eu am cantarit ingredientele si am masurat totul cu o singura cana, aproape plina cea clasica de lapte
- 2 cani de malai fin( nu grisat)-280 gr
- 1 cana de gris-150 gr
- 1 cana de faina-130 gr
- 1 cana de zahar-180 gr
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- vanilie
- 100 ml ulei
- 1 cana de lapte
- 1 cana de iaurt( lapte prins)
- 3 oua
Siropul:
- coaja de la 2 portocale
- zeama de la 4 portocale
- 1/2 cana de zahar
- vanilie
forma: 24/35
Mod de preparare
Se pregatesc ingredientele uscate si se pun toate intr-un vas.
Galbensurile se amesteca cu zaharul, apoi cu uleiul, iaurtul, jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, laptele si restul de ingrediente uscate.
Albusurile se bat spuma si se pun prin invaluire in compozitie.
Se tapeteaza o tava ( eu am pus in forma culinara cu inel), cu hartie de copt, se toarna compozitia cu grija si se coace pentru aproximativ 22-25 de minute la 160 de grade( faceti testul cu scobitoarea).
Intre timp se prepara un sirop din zeama si coaja de portocale, plus zaharul si vanilia, se infierbanta pe foc pana ce s-a topit zaharul si se da deoparte. Nu este nevoie sa-l dam in clocot.
Se lasa la racit prajitura si se portioneaza. Siropul se toarna fierbinte deasupra si se lasa pana ce prajitura l-a absorbit pe tot.
Se serveste dupa dorinta si inspiratie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce in sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|