Malai dulce in sirop de portocale

Postat de RuxyRux in Prajituri
20 Noi 2013 | 12373 vizualizari
Malai dulce in sirop de portocale

Inspiratia mi-a venit rasfoind intamplator blogul gustos al lui Adi Hadean( multumesc tare mult), unde am gasit reteta de malai dulce, desert rustic din lendovciois, pe care l-am probat si in varianta originala, numai ca pentru gustul meu prajitura iese un pic cam uscata si mai putin dulce...si-am zis...sigur nu-i va strica un sirop aromat de portocale...si tare bine am facut deoarece a iesit grozav de delicioasa :)

Ingrediente

Blat prajitura: eu am cantarit ingredientele si am masurat totul cu o singura cana, aproape plina cea clasica de lapte

  • 2 cani de malai fin( nu grisat)-280 gr
  • 1 cana de gris-150 gr
  • 1 cana de faina-130 gr
  • 1 cana de zahar-180 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 100 ml ulei
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de iaurt( lapte prins)
  • 3 oua

Siropul:

  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la 4 portocale
  • 1/2 cana de zahar
  • vanilie

forma: 24/35

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele uscate si se pun toate intr-un vas.

Galbensurile se amesteca cu zaharul, apoi cu uleiul, iaurtul, jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, laptele si restul de ingrediente uscate.

Albusurile se bat spuma si se pun prin invaluire in compozitie.

Se tapeteaza o tava ( eu am pus in forma culinara cu inel), cu hartie de copt, se toarna compozitia cu grija si se coace pentru aproximativ 22-25 de minute la 160 de grade( faceti testul cu scobitoarea).

Intre timp se prepara un sirop din zeama si coaja de portocale, plus zaharul si vanilia, se infierbanta pe foc pana ce s-a topit zaharul si se da deoparte. Nu este nevoie sa-l dam in clocot.

Se lasa la racit prajitura si se portioneaza. Siropul se toarna fierbinte deasupra si se lasa pana ce prajitura l-a absorbit pe tot.

Se serveste dupa dorinta si inspiratie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce in sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mac si branza

Postat de simona72

Placinta rustica cu mac si branza

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2013, 18:57
ce reteta interesanta!
la 20.11.2013, 19:02
Interesant !
la 20.11.2013, 19:02
buna trebuie sa fie!
la 20.11.2013, 19:04
Am facut si eu .E foarte bun!
la 20.11.2013, 19:14
interesanta reteta

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking