Ingrediente
- 2 pastravi cca 500 g
- 10 cartofi rose cca 400 g
- 2 morcovi cca 200 g
- 1 capatana de usturoi
- ulei cca 50 ml
- 1 lingurita ierburi de gradina de la Delikat
- 4 l apa
- 3 linguri sare grunjoasa
Mod de preparare
Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am preferat sa ii iau curatati, de obicei imi place sa curat pestele, n-am nici o ''greata''....
Apoi m-am apucat sa prestez o ''Malasolca'' in interpretatea mea, ca nu eram la Dunare sa o fac chiar ca acolo. Am mai spalat pastravul cu apa rece, apoi am curatat morcovul si cartofii. Am pus o oala pe foc cu 4 l de apa si 3 linguri de sare grunjoasa, am adaugat cartofii, morcovii si cei doi pastravi si am lasat sa fiarba. Am scos pestele mai intai pentru ca el a fiert primul, am lasat sa mai fiarba morcovii si cartofii, apoi i-am scos in strecuratoare. Cat timp au fiert, m-am ocupat de mujdei.
Am curatat usturoiul si l-am pisat bine, apoi am adaugat un praf de sare si o lingurita de ierburi de gradina si am pisat bine, am adaugat ulei si am frecat ca la maioneza. Am taiat pe din doua cartofii si morcovii rondele. Am asezat pe platou pastravii si legumele, iar mujdeiul intr-un castronel, am turnat apa in care a fiert pestele si legumele in cana in care am frecat mujdeiul si am turnat peste peste si legume. Am servit cu mare pofta un deliciu. Daca v-a placut, poftiti la masa sau puneti mana si va faceti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|