Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
4 Noi 2016 | 3178 vizualizari
Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

O reteta de mamaliga/polenta in stil italian dar fara lapte si branza. Și stim cu totii ca mămăligă iubește brânza de tot felul: sarata, mozzarella, gorgonzola, parmezan ... Dar cum facem în cazul în care suntem intoleranti la lactoza? Intoleranta la lactoza, respectiv la lapte si la alimentele derivate din lapte, constituie una dintre cele mai frecvente forme de intoleranta alimentara.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mamaliga-gratinata-cu-sos-de-rosii-si.html

Ingrediente

  • 50 cl de apa
  • 1/4 cub Knorr de pui
  • 90/100 g de faina de porumb
  • 200 g de sos de rosii Arrabiata- Panzani
  • 125 g bacon afumat
  • 4 oua
  • cimbru, sare, piper
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati mamaliga intr-un vas uns termorezistent (20/25 cm). Puneti deasupra sosul de rosii, baconul taiat bucatele si prajit. Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Scoateti din cuptor, spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

Este gata, puteti servi cu muraturi, legume sau cartofi copti etc....

Este foarte bun si fara branza :)

Puteti face mai multa mamaliga daca doriti !

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini baghete umplute

Postat de GeorgianaGrigorescu

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de...

Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de caroline

Chec aperitiv

Ciupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2016, 21:22
Daaa,preparatul asta este pe placul meu!
la 04.11.2016, 21:35
Cred ca e buna..hai ca ma asez la masa...
la 04.11.2016, 21:48
Moaaa, cu asta m-ai lovit la fix! deja salivez.
la 04.11.2016, 22:10
Ai auzit că mi-e foame și-ai venit cu bunătate de mămăligă gratinată?
la 04.11.2016, 22:18
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking