Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei

Postat de miha in Mancaruri cu carne
6 Sep 2010 | 7708 vizualizari
Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei

Ingrediente

  • mamaliga
  • 1/2 piept de pui
  • 300 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 3 rosii
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • busuioc si oregano
  • sare

Mod de preparare

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Sucul obtinut se rastoarna peste ceapa. Cand ajunge la punctul de fierbere se adauga pieptul de pui si ficatetii, toate taiate cuburi potrivite ca marime. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Daca este necesar se adauga si putina apa. Se potriveste gustul de sare si se condimenteaza cu busuioc si oregano. Cand este gata se da tigaie deoparte si se lasa la racit.

Mamaliga:

Cel mai indicat vas pentru a pregati mamaliga este cel de tuci. Se pune apa la fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga cate putin malai, amestecand intr-una pana incepe sa se ingroase, dar fara a fi prea tare. Se pune deasupra untul taiat bucatele si telemeaua. Se omogenizeaza. Se aduna de pe margini cu dosul lingurii, se rastoarna pe o farfurie si se imparte in 2 parti.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt punem un strat de mamaliga, acoperim cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem umplutura de carne cu ficatei putin racita. Acoperim cu cel de-al doilea strat de mamaliga si unul de cascaval.

Dam vasul la cuptor, la foc mediu, pana se topeste cascavalul.

Pentru aceasta reteta am pornit catre bucatarie cu gandul la reteta lui Medi :)) dar am schimbat ajunsa fiind in fata frigiderului. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Postat de Caty

Reteta de pulpa de porc in sos picant

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc in sos picant Mai intai am spalat si am uscat carnea cu prosoape de hartie. Am taiat-o cuburi mici si am calit-o in uleiul fierbinte, pana s-a...

Citeste continuarea

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2010, 16:33
la 06.09.2010, 17:04
mmmm....de+aici vreau o bucatoaie, ca de obicei.....
la 06.09.2010, 17:28
Pofticioaselor!
la 06.09.2010, 17:41
Dupa cata ai facut cred ca ai sa-mi dai si mie o portioaraArata excelent Dau 5 furcute
la 06.09.2010, 17:42
Multumesc Sidy! Te astept la masa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking