Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

Postat de miha in Mancaruri cu carne
7 Sep 2010 | 13493 vizualizari
Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

Ingrediente

  • 7 cartofi medii
  • 100 g telemea
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • nucsoara si ghimbir
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 250 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei
  • 1 morvov
  • busuioc si oregano
  • sare
  • Pentru decor:
  • ~100 g cascaval
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert se scot intr-o sita, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Se amesteca intr-un castron cartofii cu telemeaua, untul, ouale, sarea, nucsoara si ghimbirul. Se omogenizeaza. Daca piureul este prea vartos se pot adauga cateva linguri de lapte fierbinte. Se adauga sare doar daca este absolut necesar

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si ardeiul taiat cubulete mici. Rosiile se oparesc, se decojesc si se mixeaza. Sucul obtinut se toarna peste legumele usor calite.

Cand amestecul da din nou in clocot, se adauga pieptul de pui tocat si ficateii taiati cubulete. Omogenizam, acoperim cu un capac si lasam la fiert. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. In timpul fierberii potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt se pune un strat de piure de cartofi, umplutura de carne cu ficatei si se acopera cu restul de piure. Presaram deasupra cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si aureste cascavalul.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Naut facaluit

Postat de simona72

Naut facaluit

Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2010, 11:22
imi place compozitia e super asa ca sant prima cu 5
la 07.09.2010, 11:26
Multumesc Nadina!
la 07.09.2010, 11:30
buna umplutura !
la 07.09.2010, 11:34
sigur e buna
la 07.09.2010, 12:04
Si eu sunt a-III-a cu cinci asa ca si eu vreau o portioara

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking