Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

Postat de miha in Mancaruri cu carne
7 Sep 2010 | 13512 vizualizari
Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

Ingrediente

  • 7 cartofi medii
  • 100 g telemea
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • nucsoara si ghimbir
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 250 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei
  • 1 morvov
  • busuioc si oregano
  • sare
  • Pentru decor:
  • ~100 g cascaval
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert se scot intr-o sita, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Se amesteca intr-un castron cartofii cu telemeaua, untul, ouale, sarea, nucsoara si ghimbirul. Se omogenizeaza. Daca piureul este prea vartos se pot adauga cateva linguri de lapte fierbinte. Se adauga sare doar daca este absolut necesar

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si ardeiul taiat cubulete mici. Rosiile se oparesc, se decojesc si se mixeaza. Sucul obtinut se toarna peste legumele usor calite.

Cand amestecul da din nou in clocot, se adauga pieptul de pui tocat si ficateii taiati cubulete. Omogenizam, acoperim cu un capac si lasam la fiert. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. In timpul fierberii potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt se pune un strat de piure de cartofi, umplutura de carne cu ficatei si se acopera cu restul de piure. Presaram deasupra cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si aureste cascavalul.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Carnati in sos de ceapa si ardei

Postat de sufletista

Carnati in sos de ceapa si ardei

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...

Citeste continuarea

Mancare de mazare cu carne de porc

Postat de gicuta69

Mancare de mazare cu carne de porc

Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2010, 11:22
imi place compozitia e super asa ca sant prima cu 5
la 07.09.2010, 11:26
Multumesc Nadina!
la 07.09.2010, 11:30
buna umplutura !
la 07.09.2010, 11:34
sigur e buna
la 07.09.2010, 12:04
Si eu sunt a-III-a cu cinci asa ca si eu vreau o portioara

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking