Musaca

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri cu carne
24 Noi 2011 | 7111 vizualizari
Musaca

Mmmmm,bunatate..Am facut o singura data musaca,acum vreo 3 ani cred,si am hotarat ca e timpul sa fac iar...am mancat pana ne-am pus cu burtile in sus,asa buna a mai fost!!!

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 300 gr  carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.

Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.

Gogosarul il taiem bucatele mici.

Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.

Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.

Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.

Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.

La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.

Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.

Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.

Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.

Luam un vas yena si il ungem cu unt.

Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.

Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.

Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.

Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.

Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2011, 20:09
arata bine..... as papa si eu o portie.....
la 24.11.2011, 20:17
Parca vad cum sta toata lumea ghiftuita
la 24.11.2011, 20:21
sigur ca e buna
la 24.11.2011, 20:37
multumesc madi
- mihaela cam asa e.dupa ce am papat ne-am intins in pat ca nu mai puteam
- dia
la 24.11.2011, 20:48
te cred cand spui ca este tare bunaaa,arata minunat!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking