Musaca de cartofi cu carne

Postat de miha in Pui
27 Feb 2012 | 21953 vizualizari
Musaca de cartofi cu carne

Ingrediente

  • Pentru pireul de cartofi:
  • 5-6 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 1 ou
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus, vom avea nevoie de
  • ~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Piure de cartofi:

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.

Umplutura:

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra. 

Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2012, 09:04
yammy!
la 27.02.2012, 09:06
apetisanta!
la 27.02.2012, 09:15
'neata Miha
n-ai si tu ceva treaba,sa jurizezi niste retete?
ca nu-i musai sa ne dai azi mancare si inca asa bun,sa ne faci sa in dimineata buna
la 27.02.2012, 10:00
foarte faina musacaua
la 27.02.2012, 10:17
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , de mult i-am pus gand rau , cred ca maine va urma BUNACIUNEA , pe meniul zilei . Saptamana frumoasa , Miha !

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking