Ingrediente
- 4 cani de apa
- 1 ½ - 2 cani de malai
- 2 lingurite de sare-sau dupa gust
- 5 fire de carnati semiafumati (am folosit Meda)
- 200 g telemea de vaca mai grasa
- 3 linguri branza de vaci mai grasa
- 3 linguri smantana mai grasa
- sare dupa gust
Mod de preparare
Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.
Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie. Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.
Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|