Mămăligă (reţeta de bază)

Postat de ela2015 in Mancaruri de post
1 Dec 2015 | 4259 vizualizari
Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului subţire"! Este un înlocuitor foarte bun al produselor de panificaţie şi însoţeşte numeroase preparate culinare (borşuri, sărmăluţe, fripturi, ouă fierte, scrob, produse lactate, peşte), fiind servită nu numai în familie ci şi în cele mai mari restaurante de lux.  De asemenea, există mai multe modalităţi de pregatire: fiartă în apă, supă (stoc), lapte, cu adaos de condimente, ierburi uscate, unt, smântână, brânză etc.  

Ingrediente

  • Pentru o mămăligă vârtoasă avem nevoie de:
  • 1 l apă;
  • 250 gr. de mălai grisat;
  • 1 praf de sare (cât se ia între degete);
  • ceaun.

Mod de preparare

Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra. 

Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie.

Fierbem la foc mic, amestecând frecvent, până începe să se îngroşe şi să se desprindă de pe pereţii ceaunului (aproximativ 35-40 de minute).

Se răstornă cu atenţie pe un tocător de lemn sau pe o farfurie întinsă! De obicei se taie cu aţa curată, de bumbac! 

Se serveşte caldă, dar şi rece!

Spor şi poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă (reţeta de bază)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Tocanita de miel cu smantana

Postat de katty

Tocanita de miel cu smantana

Portionam carnea si o spalam bine, apoi o scurgem de apa. In uleiul incins rumenim usor carnea pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam din cand in cand pana ceapa se inmoaie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.12.2015, 21:36
la 01.12.2015, 21:46
Mmm, adooor mamaliguta
la 01.12.2015, 22:04
Place
la 01.12.2015, 22:06
Va multumesc foarte mult!
la 01.12.2015, 22:08
Chiar wow!!!! E preferata mea...arata minunat ...si ce frumos o taiau bunicile noastre cu ata....si ce gust buna avea laptele pus in ce ramanea lipit in ceaun...eram prima la masa ))) copil zapacit si iubitor de hrana ....te imbratisez cu drag scumpa mea! La multi anI!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking