Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2021 | 3709 vizualizari
Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

Ce ziceti de o mamaliguta cu branza, ciuperci si ceapa verde?

Ingrediente

  • 1/2 cana malai
  • 1 cana apa
  • un praf de sare
  • 3-4 ciuperci champignon
  • sare, piper, praf de chili
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Branza de burduf rasa
  • 1 fir de ceapa

Mod de preparare

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie.

Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn.

Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de tarta.

Spala bine ciupercile si taie-le in felii subtiri.

Pune o tigaie pe foc, toarna 1 lingura ulei de masline si pune ciupercile la sotat, condimentate simplu cu sare si piper. Nu le lasa mai mult de 2 minute, caci ciupercile,  feliate fiind, se prepara  rapid.

Peste mamaliga adauga ciupercile si branza de burduf rasa. Pune si putin din zeama pe care si-au lasat-o ciupercile.

Da tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana branza se topeste.

Toaca marunt firul de ceapa verde, presara ceapa peste mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci si serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

Postat de Ina

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se amesteca  ouale cu un praf de...

Citeste continuarea

Insulite de dovlecei

Postat de RuxyRux

Insulite de dovlecei

Dovlecelul se rade, se stoarce de zeama, se amesteca cu ceapa si usturoiul date pe razatoare, se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine, se omogenizeaza perfect compozitia, apoi se iau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 15:30
gustoasa!
la 29.04.2021, 15:32
la 29.04.2021, 15:55
la 29.04.2021, 16:07
Aoleu! Mămăliguță, brânză de burduf și ciupercuțe... La așa bunătate mă înscriu și eu...!
la 29.04.2021, 16:07
Aici vreau portie dubla

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking