Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2021 | 3688 vizualizari
Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

Ce ziceti de o mamaliguta cu branza, ciuperci si ceapa verde?

Ingrediente

  • 1/2 cana malai
  • 1 cana apa
  • un praf de sare
  • 3-4 ciuperci champignon
  • sare, piper, praf de chili
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Branza de burduf rasa
  • 1 fir de ceapa

Mod de preparare

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie.

Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn.

Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de tarta.

Spala bine ciupercile si taie-le in felii subtiri.

Pune o tigaie pe foc, toarna 1 lingura ulei de masline si pune ciupercile la sotat, condimentate simplu cu sare si piper. Nu le lasa mai mult de 2 minute, caci ciupercile,  feliate fiind, se prepara  rapid.

Peste mamaliga adauga ciupercile si branza de burduf rasa. Pune si putin din zeama pe care si-au lasat-o ciupercile.

Da tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana branza se topeste.

Toaca marunt firul de ceapa verde, presara ceapa peste mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci si serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Postat de panacris

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.   Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...

Citeste continuarea

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 15:30
gustoasa!
la 29.04.2021, 15:32
la 29.04.2021, 15:55
la 29.04.2021, 16:07
Aoleu! Mămăliguță, brânză de burduf și ciupercuțe... La așa bunătate mă înscriu și eu...!
la 29.04.2021, 16:07
Aici vreau portie dubla

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking