Aperitiv muffins cu ou

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
7 Iun 2018 | 3362 vizualizari
Aperitiv muffins cu ou

"Picnicul bucatarasilor" Am vazut aceasta reteta faina la Adriana si mi-a placut asa mult ca am si incercat-o. Cat de repede se prepara, dar la fel de repede se si mananca. Sunt foarte bune si nu au ingrediente deloc sofisticate. Sa le incercati si voi!
Multumesc Adriana pentru reteta!

Ingrediente

    • 50 gr smantana
    • 180 ml lapte
    • 1 ou
    • 30 gr unt
    • 150 gr faina
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita praf de copt

In plus:

  • 100 gr jambon (sau bacon)
  • 6 oua
  • 1-2 linguri parmezan ras
  • 2-3 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai groasa. Jambonul il taiati bucatele.

Incingeti o tigaie, puneti jambonul si il rumeniti usor. Il scoateti pe o farfurie in care puneti un servetel. Patrunjelul il tocati marunt. Ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Puneti 1-2 linguri din aluat, in fiecare forma. Presarati bucati de jambon, apoi spargeti cate un ou in fiecare briosa. Puneti restul de aluat, apoi presarati parmezan ras si patrunjel tocat.

Introduceti briosele in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra, 15-20 de minute. Cand sunt gata, le serviti fie calde, dar sunt la fel de bune si reci. Alaturi de o salata, simple sau cu o cana de iaurt, sunt grozave.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv muffins cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Muffins cu malai si carnaciori

Postat de mihaelar63

Muffins cu malai si carnaciori

Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Muffins de Cartofi cu parmezan

Postat de ctlina

Muffins de Cartofi cu parmezan

Se unge cu unt o forma de muffins. Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii.  Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot.  Punem feliile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2018, 13:35
Interesante!
la 07.06.2018, 13:41
Ce bunatate!
la 07.06.2018, 13:45
Bun!
la 07.06.2018, 13:47
Ce fain!
la 07.06.2018, 13:52

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking