Mancare cu carne tocata si legume

Postat de TAB1TA in Mancaruri cu carne
5 Apr 2020 | 7721 vizualizari
Mancare cu carne tocata si legume

Am preparat aceasta mancare pentru cina. Aveam prin congelator carne tocata si cateva legume congelate care mi-au mai ramas. Asa ca m-am gandit sa le intrebuintez cat mai curand si totodata sa fie un preparat savuros.
A iesit o mancare nemaipomenit de gustoasa.

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 6 cartofi mici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • mix de legume ( porumb, morcov, broccoli, conopida)
  • putin ulei de masline
  • boia
  • sare
  • piper
  • putin marar
  • Mai intai pregatim legumele.
  • Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul.
  • Cartofii ii taiem cuburi.
  • Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4.
  • Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata si o lasam la calit 10-15 minute, cat e nevoie, la foc mare, amestecand continuu.
  • Dupa ce zeama ce s-a lasat din carne s-a evaporat si carnea e aproape patrunsa, reducem focul si adaugam ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa cateva minute cat sa se inmoaie.
  • Adaugam mixul de legume congelate, apoi cartofii.
  • Punem o ceasca cu apa, condimentele si acoperim cu un capac.
  • Lasam sa se fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute.
  • Se asezoneaza dupa gust.

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele.
Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul.
Cartofii ii taiem cuburi.
Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4.
Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata si o lasam la calit 10-15 minute, cat e nevoie, la foc mare, amestecand continuu.
Dupa ce zeama ce s-a lasat din carne s-a evaporat si carnea e aproape patrunsa, reducem focul si adaugam ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa cateva minute cat sa se inmoaie.
Adaugam mixul de legume congelate, apoi cartofii.
Punem o ceasca cu apa, condimentele si acoperim cu un capac.
Lasam sa se fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu carne de porc la tuci

Postat de Ksenya

Varza cu carne de porc la tuci

Intr-o oala   de tuci, punem uleiul   la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam   carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in...

Citeste continuarea

Varza dulce a la Cluj

Postat de cristeena20

Varza  dulce a la Cluj

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 18:47
la 05.04.2020, 18:57
Bunăă!
la 05.04.2020, 19:10
Motan
la 05.04.2020, 19:10
Oana multumesc
la 05.04.2020, 19:12

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking