Mancare cu masline si carne

Postat de ancutsa in Porc
19 Iul 2016 | 2705 vizualizari
Mancare cu masline si carne

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 felii de carne taiate in bucatele mai mici;
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov ras;
  • 1 castronel de masline nesarate; cateva felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare; cateva boabe de piper si foi de dafin;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • Optional: verdeata daca va place.

Mod de preparare

Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute.

Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa

taiata marunt si morcovul ras si se prajesc 2 minute, se acopera cu apa si se lasa sa dea 1-2 clocote.

Se adauga carnea, maslinele, foile de dafin si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand este aproape gata, adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul. Acum se poate adauga verdeata, daca va place.

Se serveste cu salata de rosii, castraveti, bucatele de branza, masline, stropite cu un pic de ulei, coriandru proaspat macinat si sare.

Pofta Buna!

 

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/mancare-cu-masline-si-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu masline si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de cristeena20

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2016, 16:50
la 19.07.2016, 18:59
la 19.07.2016, 19:02
la 19.07.2016, 19:05
la 20.07.2016, 09:18

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking