Mancare cu urzici, nuci si orez

Postat de eumimi in Mancaruri de post
14 Mar 2016 | 3188 vizualizari
Mancare cu urzici, nuci si orez

Hai sa ma laud putin cu mancarea mea super gustoasa! Nici nu va imaginati cat de buna este! Si este inventie proprie si de moment :))  Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/mancare-cu-urzici-nuci-si-orez/

Ingrediente

  • 100 g urzici
  • 150 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • sare,piper
  • oregano
  • nuci

Mod de preparare

Se curata urzicile, frunzulita cu frunzulita, se spala bine si se pun la fiert pentru 20 de minute.

Se strecoara urzicile fierte de zeama ( zeama nu o aruncam) si le tocam cu cutitul.

Orezul il punem la fiert impreuna cu morcovul dat pe razatoare. Dupa 10-15 minute, adaugam urzicile si  zeama de la urzici.

Separat, intr-o tigaie, punem ceapa taiata marunt in ulei incins si o lasam la calit pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa calita peste orezul care inca este pe foc si mai lasam 10-15 minute la fiert. Adaugam oregano, sare si piper dupa gust.

Servim mancarea de urzici cu nuca.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu urzici, nuci si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de rocsi_1612

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...

Citeste continuarea

Chilli con carne vegan

Postat de rocsi_1612

Chilli con carne vegan

Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2016, 14:23
bun
la 14.03.2016, 14:27
la 14.03.2016, 14:32
Multumesc!
la 14.03.2016, 14:43
O bunătate de mâncărică!
la 14.03.2016, 14:45
Tare buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking