Mancare de bame, orez galben si ayran

Postat de Lia1 in Vita
17 Aug 2013 | 7495 vizualizari

Am invatat gustul bamelor mancand la o familie de arabi o mancarica nemaipomenit de gustoasa din bame cu garnitura de orez. Noi nu mai stim sa mancam bamele fara aceasta garnitura. Ca sa fie reusita, am aprovizionat chiar de la o macelarie arabeasca pentru ca acolo bamele sunt de buna calitate, mici, nu mari si lemnoase ca in conservele romanesti, de aceea multora nici nu le plac bamele, pentru ca nu stiu cum sa le aleaga dar este o mancarica foarte gustoasa si care se prepara rapid si fara efort.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 17.08.2013, 20:50
Ce bine arata platoul
la 17.08.2013, 21:00
Este un meniu minunat. Nu am mancat niciodata bame, chiar le-as incerca, iar mancarica este de fapt o tocanita, pe care eu o consider o mancare sanatoasa si satioasa. Ayranul este f bun pt cunoscatori, doar ca eu l-am intalnit doar la turci. Felicitari pt meniu!!!
la 17.08.2013, 21:09
Votez cu increde ca-mi place ce vad in farfurie. Desi am auzit si de bame si de ayran,recunosc ... inca n-am gustat. Felicitari, minunata prezentarea1
la 17.08.2013, 21:11
Arata foarte bine, as gusta sa vad daca-mi place!
la 17.08.2013, 21:23
Rocsi, nici ale tale nu sunt mai prejos
la 17.08.2013, 21:25
Simona, da, poti sa prepari bamele in stilul tau ca pe orice tocanita.

cand te hotarasti, sa alegi bamele sa fie mici altfel vor fi nasoale, lemnoase. am scris toate tips-urile in reteta.

Ayranul se consuma nu numai la turci ci si in toate restaurantele arabesti dar ai dreptate ca originea bauturii este la turci
la 17.08.2013, 21:26
Am vrut sa te intreb ce e "ayran", dar am vazut!
la 17.08.2013, 21:27
Claudia si Angelina, daca va hotarati vreodata, sa tineti cont de tipsurile de la fiecare pas. Sunt chestii simple dar ce-i drept ca fiecare o adapteaza gustului propriu

multumesc pt aprecieri
la 17.08.2013, 21:30
Angelina, .. ok, te-ai prins
la 18.08.2013, 01:17
Foarte apetisant
In tarile arabe bamele proaspete se calesc mai intai in ulei si cand carnea este aproape fiarta se adauga la mancare;super orezul tau cu fidea.Daca nu vrei sa-ti bati capul cu cata apa sa adaugi la orez, in tarile arabe proportia este la o cana de orez -o cana si 1/4 de apa.Orezul lor se considera reusit daca bobul ramane ferm, nu moale ca la pilaful nostru.
Felicitari pentru reteta
la 18.08.2013, 04:22
Nu am mancat niciodata bame, le gasesc dar nu ca cele din fotografia ta, ci mai lungi. Orezul e foarte interesant cu fidea!
la 18.08.2013, 08:43
Mihaela, daca tu care esti specialista in asa ceva apreciezi pozitiv nu face decat sa ma bucure

iti foarte multumesc pt sfaturi!!!!
chiar acum ma duc si precizez in reteta cantitatea de apa asa cum zici tu

la fel voi recomanda calirea bamelor, trebuie sa fie mai bune asa; eu am facut cu conserva asa ca nu cred ca se mai puteau cali

bobul de orez e ferm, stiu asta, e un "must"!!! ...nu mai suport demult pilaful romanesc de cand am steamer, numai asa il fac; si la mancarurile chinezesti tot asa il fac doar ca e simplu alb;
la 18.08.2013, 08:57
xana, si la noi vara se gasesc doar de-astea lungi mai mult; inca n-au aparut sau nu sunt la noi in piata ...
ce sa zic, am facut si din astea dar e la noroc pur si simplu; printre ele se mai pot nimeri si mai lemnoase dar nu neaparat daca sunt lungi nu sunt bune ... acolo la voi ar trebui sa sa fie marfa selectata, asa este soiul ala de bame

da, orezul e nostim asa cu fidea, poti sa il faci si fara condiment galben asa cu fidea;
ca sa reuseasca trebuie ca:
-bobul sa fie lung
-proportia de apa sa fie 1 orez la 1+1/4 apa
-recipient neaderent neaparat
-capac etans
-focul mic
la 18.08.2013, 10:58
imi place mult mancarea de bame aici e un rasfat culinar cu atatea combinatii
la 18.08.2013, 11:09
uite inca o doamna care manaca bame
merci

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking