Mancare de bob

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri de post
6 Apr 2015 | 4445 vizualizari
Mancare de bob

Mie imi place foarte mult bobul, mai ales ca gasesc foarte putin de obicei (mananc o data pe an cand gasesc facut de mamaie, la tara). Anul asta mi-a dat si mie si am facut jumatate din el deocamdata. In mod normal se face cu prajeala deasupra, cu ceapa si rosii sau bulion, dar cum prajeala nu este sanatoasa si sunt si proaspat operata, am facut un sos de bulion. P.S.: este foarte migalos de curatat.

Ingrediente

  • Bob:
  • 350g bob uscat (in urma umflarii cu apa si a curatarii s-au facut 480g bob);
  • o ceapa;
  • 2-3 linguri ulei;
  • apa cat sa acopere tot bobul;
  • sare, dupa gust.
  • Sos:
  • o lingura bulion;
  • un praf de sare;
  • un praf de zahar;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • doua linguri ulei;
  • 5 linguri apa;
  • un varf de lingurita de busuioc uscat.

Mod de preparare

Bobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare.

A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite.

Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata si 2-3 linguri de ulei cu apa cat sa il acopere circa o ora. Dupa aceea se pune intr-o cratita si se mai fierbe pana cand scade apa de tot. Eventual se paseaza daca este necesar. Se pune sare, dupa gust.

Pentru sos, se fierb intr-o craticioara toate ingredientele circa 5-10 minute, pana cand se leaga. Sosul se pune peste bob.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bob" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

  1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul nu se va mai sparge cu-atata usurinta. Adaugati...

Citeste continuarea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 21:35
la 06.04.2015, 21:37
Ce bunatate ai facut! Bravo!
la 06.04.2015, 21:38
Multumesc, Merisor!
la 06.04.2015, 21:41
Foarte bun
la 06.04.2015, 21:43

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking