Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 300 g sorici afumat (de la costita)
- 4 cepe
- 400 g gogosari in sos (un borcan)
- 50 ml ulei
- 1 legatura marar
- vegeta
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute.
Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert.
Dupa 20 minute se pun si cartofii si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga si bulionul, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 5 minute.
Se toaca marunt mararul si se pune in cratita, se amesteca si se mai lasa 2-3 clocote.
Se transfera mancarea de cartofi intr-o tava si se pun deasupra gogosarii in sos si se amesteca.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.
Se mananca ca atare sau se poate folosi si ca garnitura la fripturi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu gogosari acri in sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|