Ingrediente
- 4 bucati de pisica de mare fara piele (am avut congelata)
- 5 cartofi medii
- 1 ardel rosu mic
- 1 ardel verde mic
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 1 mana de coriandru proaspat
- 100 ml vin alb sec
- 3 linguri pasta de rosii
- 3 sardine mici sau 1 mare
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.
Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi, cate doua delii din ardelul verde si cel rosu si cateva fire de coriandru. Urmeaza apoi doua bucati de peste, a doua treime de ceapa, 2 catei de usturoi si inca un strat de cartofi si tot asa pana terminam ingredientele, finalizand cu un strat de cartofi, putina ceapa, coriandru si sardinele. In timp ce formam straturile, presaram cate putina sare si piper.
Vinul alb se amesteca cu pasta de rosii si se toarna pe toata suprafata, se acopera cu un capac si se da la foc mic pentru circa 30 de minute (verific mereu cu o scobitoare primul strat de cartofi pentru a vedea cand este gata). Din cand in cand, se agita usor oala pentru a nu se prinde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pisica de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|