Mancare de cartofi cu pisica de mare

Postat de xana in Peste
30 Oct 2017 | 3611 vizualizari
Mancare de cartofi cu pisica de mare

`Caldeirada` este o mancare des intalnita in Portugalia care de obicei se face cu fructe de mare sau cu mai multe feluri de peste. Am adaptat-o putin pentru gustul meu si pentru ca nu pot consuma nici un fel de fructe de mare. Am ales pisica de mare nu numai pentru ca are un gust deosebit, dar si pentru ca are oasele cartilaginoase si da mai putina bataie de cap cand le alegem. O mancare simpla, rapida si foarte delicioasa.

Ingrediente

  • 4 bucati de pisica de mare fara piele (am avut congelata)
  • 5 cartofi medii
  • 1 ardel rosu mic
  • 1 ardel verde mic
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mana de coriandru proaspat
  • 100 ml vin alb sec
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 sardine mici sau 1 mare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.

 Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi, cate doua delii din ardelul verde si cel rosu si cateva fire de coriandru. Urmeaza apoi doua bucati de peste, a doua treime de ceapa, 2 catei de usturoi si inca un strat de cartofi si tot asa pana terminam ingredientele, finalizand cu un strat de cartofi, putina ceapa, coriandru si sardinele. In timp ce formam straturile, presaram cate putina sare si piper.

Vinul alb se amesteca cu pasta de rosii si se toarna pe toata suprafata, se acopera cu un capac si se da la foc mic pentru circa 30 de minute (verific mereu cu o scobitoare primul strat de cartofi pentru a vedea cand este gata). Din cand in cand, se agita usor oala pentru a nu se prinde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pisica de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Postat de AlexTeacher

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2017, 14:44
Mănânc numai cartofii, pentru că văd că i-ai făcut rondele, așa cum îmi plac mie.
la 30.10.2017, 14:45
la 30.10.2017, 15:58
Mananc eu pisica , pentru ca-mi place
la 30.10.2017, 16:05
No,cu pisica asta nu stiu cum e ))
la 30.10.2017, 16:09
Interesanta reteta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking