Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
9 Apr 2020 | 2866 vizualizari
Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Am găsit pe net o nouă rețetă de post și după ce i-am adus unele modificări a ieșit o mâncare gustoasă, preparată dietetic și sănătoasă în care s-au combinat foarte bine: cartofii noi dulci, fasolea verde de la congelator, ceapa verde primăvăratică și roșiile proaspete, mereu actuale.

Ingrediente

  • 10 cartofi noi
  • 500 grame de fasole verde, de la congelator
  • 2 roșii
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec de ierburi de grădină și mărar
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.

Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.

Se spală roșiile și se feliază.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se pun cartofii în tava termorezistentă și se stropesc cu ulei de floarea soarelui.

Se condimentează cartofii cu: sare, piper, boia de ardei, oregano, cimbru, ierburi de grădină și se presară rondelele de ceapă verde.

Se pune capacul la tava termorezistentă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) după care se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 minute, până ce se pătrund cartofii.

Se scoate tava din cuptor, se adaugă fasolea verde și feliile de roșii.

Se dă din nou tava la cuptor, dar de această dată fără capac, pentru încă 20-25 de minute.

După acest interval de timp, preparatul se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de rocsi_1612

Ciulama de hribi

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam...

Citeste continuarea

Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina

Scovergi umplute cu praz

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2020, 19:23
Delicioasa!
la 09.04.2020, 19:24
Mulțumesc frumos, Oana!
la 09.04.2020, 21:31
perfectă
la 09.04.2020, 21:41
Mulțumesc frumos, Ina!
la 09.04.2020, 22:27

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking