Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon
- 1-2 buc ceapa galbena
- 1/2 buc radacina de patrunjel
- 1/2 buc radacina de pastranac
- 2-3 buc morcov
- 1 buc telina mica
- 1/2 lingurita sare
- 30 ml ulei vegetal
- 1 buc legatura verdeata
Mod de preparare
Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand. Se pune sarea.
Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|