Ingrediente
- 500 grame de ciuperci champignon
- 1-2 cepe galbene
- 4-5 căței de usturoi
- 4 roșii
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 100 ml de supă concentrată (de legume)
- sare
- piper
- 1 legătură de frunze de pătrunjel (pentru decor)
Mod de preparare
Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să rămână întregi, pe cât posibil.
Se toarnă uleiul de măsline în tigaie și se adaugă ciupercile. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă ciupercile la înmuiat, la foc mic, înăbușit.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc.
Roșiile se spală, se opăresc și apoi se țin sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța ușor de pielițe. Se taie roșiile sub formă de cubulețe și apoi se adaugă, odată cu ceapa și usturoiul, în tigaia cu ciupercile înmuiate.
Se adaugă 100 ml de supă și se lasă mâncarea la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul. Apoi se condimentează cu sare și piper, se ia de pe foc, după încă 2-3 minute și apoi se servește caldă, cu paste, cartofi natur sau piure, sau chiar cu mămăliguță caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|