Ingrediente
- 200-250 grame de conopidă
- 2 ouă
- 1 linguriță de sare extrafină
- 1/2 linguriță de piper
- 50 grame de făină albă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- frunze de pătrunjel.
Mod de preparare
Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.
Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă aceste ingrediente foarte bine, ca să se omogenizeze compoziția.
Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pune compoziția, în strat uniform.
Se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic, până ce preparatul se rumenește la bază. Atunci se întoarce și pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel, iar când este gata, se răstoarnă pe un platou și se servește cald, eventual cu o salată, sau cu 1-2 linguri de smântână (iaurt).
Se poate adăuga cașcaval răzuit, imediat ce s-a scos preparatul din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|