Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 roșii
- 4 ardei grași mini
- 1 ceapă galbenă
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 ml de suc de roșii
- 1 pahar cu apă (100 ml)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- pătrunjel tocat
- Pentru servit:
- mămăliguță caldă
Mod de preparare
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla.
Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și usturoiul.
Se spală roșiile, se taie în bucăți mari și apoi se adaugă în crăticioara în care s-au călit celelalte legume.
Se acoperă crăticioara cu un capac și se lasă ingredientele să fiarbă ușor, înăbușit, la foc mic, până ce roșiile își lasă zeama.
Între timp se spală dovleceii, se taie sub formă de rondele cu grosimea de 1-1,5 cm și se adaugă în crăticioara cu legumele înăbușite. Se adaugă și apa și după un clocot, la foc mic, înăbușit, se adaugă sucul de roșii.
Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme legumele (mai ales dovleceii) și când s-au pătruns, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei dulce.
Se ia crăticioara de pe foc, se presară pătrunjel spălat și tocat în prealabil și se servește imediat, cu mămăliguță caldă, preparată între timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|