Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
2 Iul 2020 | 7509 vizualizari
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

Pentru că mi-au rămas doi dovlecei pe care-i luasem pentru un alt preparat și mai aveam și o punguță cu ardei grași mini, cumpărați la ofertă, m-am gândit să fac rapid o mâncărică de dovlecei, pe care s-o mâncăm cu mămăliguță caldă și moale. Zis și făcut, iar preparatul a fost chiar pe gustul meu...!

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 roșii
  • 4 ardei grași mini
  • 1 ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de suc de roșii
  • 1 pahar cu apă (100 ml)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • pătrunjel tocat
  • Pentru servit:
  • mămăliguță caldă

Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie în bucăți mari și apoi se adaugă în crăticioara în care s-au călit celelalte legume.

Se acoperă crăticioara cu un capac și se lasă ingredientele să fiarbă ușor, înăbușit, la foc mic, până ce roșiile își lasă zeama.

Între timp se spală dovleceii, se taie sub formă de rondele cu grosimea de 1-1,5 cm și se adaugă în crăticioara cu legumele înăbușite. Se adaugă și apa și după un clocot, la foc mic, înăbușit, se adaugă sucul de roșii. 

Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme legumele (mai ales dovleceii) și când s-au pătruns, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se ia crăticioara de pe foc, se presară pătrunjel spălat și tocat în prealabil și se servește imediat, cu mămăliguță caldă, preparată între timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Postat de caroline

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2020, 11:27
Buna mancarica !!!
la 02.07.2020, 11:30
la 02.07.2020, 11:42
Așa ni s-a părut și nouă, Mihaela! Mulțumesc frumos!
la 02.07.2020, 11:42
Vă mulțumesc frumos, doamna Reli!
la 02.07.2020, 12:20
N-am mancat cu mamaliguta, dar cred ca sunt tare buni!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking