Ingrediente
- 1,5 kg dovlecel ras (2 bucati mai mari)
- 5 morcovi (cam 500-600 gr)
- 1 cutie 200 gr smantana
- 280 gr iaurt (2 pahare)
- 4 linguri faina
- 3 oua
- 2 lingurite vegeta
- 1 lingurita sare
- 1 varf lingurita piper macinat
- 2 cepe mai mari
- 1 ardei galben gras
- 100 ml ulei
- Marar verde
Mod de preparare
Se curata dovlecelul, se da prin razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se pune la o parte.
Intre timp curatam morcovii, ceapa si ardeiul, le spalam bine, apoi morcovii ii dam prin razatoare. Ardeiul si ceapa le tocam marunt si impreuna cu uleiul si morcovii le punem la calit cu 100 ml apa. Se potriveste de sare, vegeta si piper si se lasa sa fiarba 10 minute, apoi stoarcem bine dovlecelul si punem peste morcovi. Adaugam apa calda cat sa-i acopere un picut, apoi lasam sa fiarba inca 15 minute.
Separam galbenusurile de albusuri, apoi peste galbenusuri adaugam smantana si iaurtul. Amestecam bine apoi adaugam faina amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Compozitia obtinuta o adaugam peste dovlecel, apoi lasam sa mai dea cateva clocote. Se asezoneaza cu marar verde.
Pofta buna si sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|