Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri

Postat de babi5 in Mancaruri de legume
12 Aug 2013 | 9081 vizualizari
Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri

S-au facut dovleceii a "proasta" vine vorba...asa ca am facut o mancare de dovleac cu morcov TUSPAIS in Banat. Cred ca denumirea se trage din limba germana. Garantat bunnnnnn...

Ingrediente

  • 5 dovlecei dar nu din cei obisnuiti ci sub forma de floare
  • 4 cepe
  • 3 ardei galbeni grasi
  • frunze marar
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi mai mari
  • 100 ml ulei
  • 2 iaurturi de 175 ml
  • 1 smantana de 200 ml
  • 2 linguri faina
  • sucul de la o lamaie (cine nu are, 2 linguri otet )
  • piper macinat
  • sare
  • 1 lingurita vegeta

Mod de preparare

Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa.

Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg, apoi am adaugat ceapa, ardeiul si morcovul si am lasat sa se caleasca un picut. Apoi am stors dovlecelul bine de apa lasata si am pus in cratita peste morcov,ceapa si ardei. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna cca 5 minute, apoi am completat cu apa calduta pana sa acopere ingredientele din oala. Am  acoperit si am lasat sa fiarba intorcand din cind in cind oala intr-o parte si alta sa nu se faramiteze prea tare dovlecelul. Potrivim de sare si piper si cand este fiert adaugam smantana si iaurtul pe care le-am amestecat intre timp cu 2 oua si 2 linguri de faina. Asezonam la final cu marar verde.

Ca garnitura am facut ochiuri de oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de rosii cu dovlecei

Postat de sufletista

Tocanita de rosii cu dovlecei

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam...

Citeste continuarea

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2013, 14:55
Denumirea e ciudată, recunosc, dar ingredientele sunt sănătoase şi bune. Super
la 12.08.2013, 15:01
la 12.08.2013, 15:07
Foarte interesant
la 12.08.2013, 15:16
Da portiade lumina provine de la namti in banat sunt ,au fost multi nemti si eu asa am crescut cu acest "Tuspais de ludaie " dar eu am pus dovleac este intradevar si gustos si sanatos multumesc mult de apreciere
la 12.08.2013, 15:16
de la nemti am vrut sa scriu scuzati

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking