Ingrediente
- 700 g fasole boabe
- 2 cepe albe
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 lingurita sare
- 2 foi de dafin
- 3 carnati cabanos
- 2-3 linguri rosii in sos
- 1 lingura bulion desfacut in putina apa
- Optional:
- 1 lingurita vegeta de casa (patrunjel radacina, morcov ras, ardei kapia rosu),
- 600+200 ml apa
- 1 lingurita faina
Mod de preparare
Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate si taiate marunt. Eu am pus si carnati: cabanosii sunt preferatii mei. Deasupra se pun mirodeniile: sare, foi de dafin. Eu am folosit si vegeta de casa (patrunjel radacina, morcov ras, ardei kapia rosu). Apoi se adauga bulionul si rosiile si se acopera cu apa. Initial am pus cam 600 ml apa, am setat aparatul la functia high si l-am lasat 4 ore, dar pentru ca fasolea nu era foarte patrunsa, am mai completat cu aprox 200 ml apa si am mai lasat cam doua ore. In ultimele zece minute, se ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in apa si pusa prin strecuratoare, altfel iese ca o ciorba.
Portii: 8
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: aprox 6 ore, pe nivelul high.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/mancare-de-fasole-boabe-cu-cabanosi-la.html
P.S. Reteta de Ciorba de fasole cu os afumat, la slow cooker, de acum doi ani o gasiti aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|