Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
27 Aug 2015 | 8180 vizualizari
Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat

Ador fasolea si daca a avut gust de afumatura a fost si mai buna.

Ingrediente

  • 500 g fasole alba boabe;
  • 600 g cap de piept de porc afumat;
  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • un ardei kapia;
  • un ardei bulgaresc;
  • 2 catei usturoi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3-4 boabe piper;
  • o foaie de dafin;
  • busuioc uscat;
  • maghiran uscat;
  • tarhon uscat;
  • cimbru uscat.

Mod de preparare

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnea se portioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. 

Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Usturoiul si ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala.

Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.

Cand carnea s-a fiert pe jumatate se adauga toate aceste legume si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si ierburile aromatice si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata. 

Se poate servi cu muraturi taranesti sau cu salata de ardei copti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Postat de andaoana

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...

Citeste continuarea

Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora. In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2015, 10:32
Vin la masa!!
la 27.08.2015, 10:33
Te astept!
la 27.08.2015, 10:33
ce bine arata
la 27.08.2015, 10:34
la 27.08.2015, 10:35
Multumesc Bya, Andreea!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking