Ingrediente
- 1 ceapa alba
- 3 linguri de ulei
- 2 morcovi marisori
- 1 dovlecel
- 1 broccoli
- cca 500 gr. rosii foarte copate trecute prin robot
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1/2 cana boabe de hrisca
- sare si piper macinat dupa gust
- patrunjel verde proaspat tocat
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute).
Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute.
Presaram boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust, adaugam apoi dovlecelul curatat de coaja si seminte taiat cubulete.
Punem buchetelele de broccoli, adaugam 1/2 cana apa rece,acoperim cratita cu un capac si lasam mancarea la foc potrivit cca 15 minute.
Punem rosiile trecute prin robot, mai lasam macarea la foc inca 10 minute.
Adaugam boabele de hrisca spalate, lasam sa se umfle (cca 10 minute) si sa absoarba tot lichidul din cratita.
Oprim focul, presaram patrunjel verde si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|