Mancare de mazare cu coasta afumata

Postat de sisterskitchen in Porc
27 Noi 2017 | 13367 vizualizari
Mancare de mazare cu coasta afumata

Mancarea de mazare cu coasta afumata este gustoasa, satioasa si ideala pentru anotimpul rece. Mazarea are un continut mic de calorii, dar o multime de fibre, proteine si fitonutrienti.
Ramasese prin congelator o punga cu mazare pusa din primavara, si tocmai ce ne pricospisem cu o bunatate de coasta afumata, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am incropit o mancare perfecta pentru zilele reci.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg mazare verde congelata
  • 700 g coasta afumata, taiata in bucati mai mici
  • 2 cepe
  • 2morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pasta de tomate
  • marar proaspat

Mod de preparare

 

Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.

Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei si 2 linguri de apa.

Se adauga coasta afumata, se amesteca bine si se lasa pe foc cateva minute.

Se adauga mazarea, foaia de dafin, sarea, piperul si pasta de tomate.

Se acopera cu apa in care au fiert coastele, cat sa acopere mazarea.

Lasati sa fiarba la foc mic fara capac aproximativ 40 de minute, pana cand sosul a scazut si legumele sunt fierte.

Se serveste cu marar proapat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu coasta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de porc fiert in bere

Postat de oanapl

Piept de porc fiert in bere

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...

Citeste continuarea

Carnati traditionali de porc

Postat de rocsi_1612

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 19:51
la 27.11.2017, 22:50
la 28.11.2017, 00:40
Abia astept si eu sa am afumatura de casa
la 29.11.2017, 16:22
la 02.12.2017, 07:33

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking