Ingrediente
- 2 borcane mazare(800 grx2)
- 4 morcovi mari
- 3 cepe mari
- 250 ml.bulion
- 1 lg.zahar
- 1 lg cu varf faina
- sare,
- piper
- marar si patrunjel frunze
Mod de preparare
Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam mazarea,lasam sa fiarba fara capac 5 min dupa care adaugam bulionul amestecat cu lg de faina,sare,piper dupa gust.
Zaharul il punem intr-un ibric,il caramelizam putin si stingem cu apa.
Adaugam in macarea de mazare la sfarsit,mai lasam sa dea in 2-3 clocote si stingem focul.
Adaugam marar si patrunjel verde.
Am servit mazarea cu friganele dar Sabina cu pulpe de pui.
pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|