Ingrediente
- 250 gr orez
- 150 gr mazare
- 6 carnati semiafumati
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei verde
- 5 catei de usturoi
- condimente: piper, cimbru, foi de dafin
- sare dupa gust
- 2 linguri pasta de rosii
- marar verde
- 50 ml ulei
- 1 l apa
Mod de preparare
Carnatii i-am pregatit inainte la cuptor pentru a nu-i imbiba in grasime.
Curatam, spalam si tocam legumele(ceapa, morcovul, ardeiul) si le inabusim in ulei cu putina apa.
Cand ceapa devine translucida, adaugam mazarea congelata si lasam totul pe foc pana cand mazarea incepe sa se patrunda, adaugand si putina apa calduta.
Condimentam mancarea dupa gust, o saram, apoi adaugam orezul si apa, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana cand orezul isi va dubla volumul si va absorbi apa.
Adaugam apoi pasta de rosii si usturoiul zdrobit, iar dupa 10 minute de fierbere, scufundam carnatii in mancare si mai lasam mancarea cateva minute pe foc timp in care carnatii isi vor pune amprenta pe aroma mancarii, apoi stingem focul si adaugam mararul tocat.
A iesit o mancare delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu orez si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|