Mazare cu piept de pui

Postat de merisor67 in Pui
14 Mai 2014 | 3263 vizualizari
Mazare cu piept de pui

O mancarica buna, pe placul intregii familii. Cred ca este mancarea pe care o repet cel mai des. De data aceasta am preparat-o la multicooker si m-am inspirat de la Bylaura. Multumesc, Laura pentru idee!

Ingrediente

  • 800 gr mazare congelata
  • 500 gr piept de pui
  • 120 ml ulei
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita oregano
  • 2 linguri zacusca
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 fire marar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent.

Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt.

Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper.

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam functia FRY pentru 15 minute.

Cand se incinge uleiul. adaugam bucatile de piept de pui si le rumenim usor pe toate partile, timp de cateva minute, intorcandu-le cu paleta din dotare.

Apoi vom adauga legumele tocate, cativa stropi de apa, acoperim vasul si asteptam sa expire timpul, dar mai invartim din cand in cand ingredientele din vas.

Dupa expirarea timpului, adaugam mazarea si apa cat sa fie acoperita si setam programul STEW pentru 40 de minute.

Inchidem capacul si ne vedem de alte treburi. :)

Dupa ce a trecut aproximativ 3/4 din timp, ridicam capacul si incercam mazarea daca este aproape fiarta si daca raspunsul este pozitiv, adaugam zacusca si pasta de rosii, presaram condimentele, foile de dafin, amestecam totul de cateva ori si inchidem din nou capacul.

Eu folosesc des zacusca la mancaruri, in primul rand pentru ca noi nu prea o mancam simpla, iar apoi pentru ca da un alt gust mancarurilor in special sosurilor si pe deasupra le si ingroasa mai bine.

Cand a expirat timpul, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram mararul tocat, peste mazare.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Mancarica de mazare cu carne de pui

Postat de oanapl

Mancarica de mazare cu carne de pui

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...

Citeste continuarea

Pui cu legume in aspic

Postat de eumimi

Pui cu legume in aspic

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.05.2014, 11:42
iubim mazarica cu sau fara carne
la 14.05.2014, 11:50
Si noi!
la 14.05.2014, 12:07
Vreauuuu!
la 14.05.2014, 12:18
Dea, adu-ti tacamul si hai la masa!
la 14.05.2014, 12:20
foarte buna!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking